Frank Luttens heeft Rizoom verlaten. Wij danken hem voor de hele fijne samenwerking.

TOM DE BOISORTHOPEDAGOOG - PSYCHOTHERAPEUT

Tom De Bois is licentiaat orthopedagogiek en psychotherapeut (Universiteit Gent).
Hij is lid van de Kring voor Psychoanalyse van de New Lacanian School.
Hij is actief sinds 1998, en vertrouwd met jeugdhulp, psychiatrie en geestelijke gezondheidszorg.
U kan terecht bij Tom voor psychoanalyse, psychotherapie en speltherapie.

VEERLE DE VOLDERPSYCHIATER - PSYCHOTHERAPEUT

Veerle De Volder is psychiater- psychotherapeut.
Ze volgde een postgraduaat experiëntiële en cliëntgerichte psychotherapie en een postgraduaat psychoanalytische psychotherapie.
Ze is beschikbaar voor individuele psychotherapie en psychiatrisch consult voor diagnostiek, medicatieadvies en follow up.
Ze is ook werkzaam in het Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain te Gent.

PHILIPPE DE WILDEKLINISCH PSYCHOLOOG - PSYCHOTHERAPEUT

Philippe De Wilde is klinisch psycholoog en psychotherapeut (Interactie-Academie).
Hij is lid van de Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS). Hij werkt sinds 1983 in de geestelijke gezondheidszorg.
Zijn therapeutische belangstelling gaat sterk uit naar de vraag hoe je als mens omgaat met tegenslagen en verlies, (chronische aandoeningen, ouder worden, rouwverwerking, relatiebreuk, eenzaamheid, … )
Verder heeft hij een bijzondere affiniteit met het werken met jongvolwassenen en koppels.
U kan bij Philippe terecht voor individuele psychotherapie en relatietherapie.

JENNY TACKKLINISCH PSYCHOLOOG - PSYCHOTHERAPEUT

Jenny Tack is klinisch psychologe (Universiteit Gent), systeemtherapeute (Centrum Voor De Studie Van het Gezin, Gent), coach en trainer in de Dialectische Gedragtherapie (Stichting Dialexis Nederland). Jenny werkt met Mindfulness, Zelfcompassie en Geweldloze Communicatie.

Zij is lid van de Belgische Vereniging voor Relatietherapie, Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS). Zij beoefent mindfulness sinds 1994 en heeft ervaring met Vipassana en andere langdurige meditatievormen.

Ze is vertrouwd met de geestelijke gezondheidszorg (Psychiatrische Zorg in de Thuissituatie - PZT, het huidige 2Bteam- en psychiatrisch ziekenhuis) en werkte met kansarmen (OCMW).

U kan bij Jenny terecht voor psychotherapie, coaching en vorming.

Wat psychotherapie betreft, wordt de aanpak aangepast aan de vraag. Partner en familie worden betrokken na overleg indien aangewezen.

Jenny is gespecialiseerd in Borderline Persoonlijkheidsstoornis (beperkte plaats), problemen met heftige emoties, Burn-out en andere stress gerelateerde problemen zoals actuele vermoeidheidsverschijnselen : CVS, Fibromyalgie,… .

Zij werkt ook heel graag samen met mensen die zich onzeker voelen, een laag zelfbeeld hebben, vaak onbestemde angst ervaren, sociaal angstig zijn, faalangstig, leegte en doelloosheid ervaren in het leven. Mensen die levensvragen hebben, mensen die vaststellen dat ze steeds in dezelfde moeilijke situaties terecht komen (bijvoorbeeld in relaties of op de werkvloer).

‘Coaching tot connectie’: indien aangewezen, biedt Jenny een specifiek training, programma op maat aan, dat het voorkomen van herval in Burn-out, het kennen van eigen reële grenzen, en het vergroten van zelfzekerheid beoogt. Voor fybromyalgie en CVS helpt dit de eigen grenzen te bewaken en erger te voorkomen, én soms ook de fysieke toestand te verbeteren.

De weg gaat via aandacht training, leren waar je kracht en vermogen zit, het ontdekken van je persoonlijke ‘saboteur’ en deze tot je bondgenoot maken, het oefenen met geweldloze communicatie, om relaties te behouden en toch eigen grenzen en doelen te bewaken. We kijken ook wat er breder aan zorg nodig is.

Jenny heeft een holistische visie. Lichaam en geest zijn niet als gescheiden te zien, ook onze gehele context heeft invloed. Zij verwijst soms door naar lichaamstherapeuten of andere specialisaties of organisaties, in onderling overleg met u.

Jenny geeft vorming en coaching aan teams van hulpverleners, leerkrachten, en al wie interesse heeft, rond Borderline Persoonlijkheidsstoornis en Burn-out. Jenny heeft de ruime ervaring dat een helder zicht op deze problematiek ook zicht geeft op de mogelijke hulpverlening en de therapeutische mogelijkheden.

Zie onze rubriek nieuws voor groepstrainingen rond Burn-out.